Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ ФЕБРУАР“ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ ФЕБРУАР“ (21. 2. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Који су све избори широм света одржани почетком 2024. године, а који ће тек бити одржани и шта то значи за Србију – питања су која је Рајић поставио на самом почетку предавања, нагласивши да је готово сваки од претходних неколико месеци у свету био изборни и интересантан у том смислу. Од избора који су за нама предавач издваја оне у Пакистану, потом изборе за трећи дистрикт у Њујорку, изборе у Берлину као и истраживање немачког јавног мњења о кретању политичких партија у тој земљи. Када су у питању избори који тек треба да се десе, Рајић је издвојио изборе у Македонији који предстоје на пролеће, потом изборе у Аустрији, парламентарне и председничке изборе у Хрватској, локалне изборе у Босни и Херцеговини, а као нарочито занимљиве и узбудљиве најавио је изборе у Индији.

Из угла геополитичара, Предраг Рајић прокоментарисао је како ће и у којој мери поменути избори утицати или су утицали на политичку архитектуру поменутих земаља и наше земље, најављујући занимљиву изборну годину пред нама.