Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ МАЈ“на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ МАЈ“ (24. 5. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Који су све избори широм света одржани током маја 2024. године, а који ће тек бити одржани и шта то значи за Србију – питања су која у најкраћем описују овомесечно предавање Предрага Рајића, дугогодишњег сарадника Културног центра Новог Сада који већ дуги низ година активно учествује у креирању садржаја из домена геополитике за званични Јутјуб канал КЦНС.

Најновије предавање доноси причу о изборима који су се одржали током месеца маја текуће године у Европи и свету, с акцентом на Европу и оно што је грађанима Србије најинтересантније. Предавање у фокус ставља парламентарне изборе у Републици Хрватској који су обележили и месец април и мај због самог изборног процеса али и због постизборних радњи и преговора који су се водили.

Предавач се дотакао и текућих избора у Индији, најмногољуднијој земљи света. У наставку је дат осврт и на изборе у Сједињеним Америчким Државама, где је у току припрема на свим нивоима и поступно се одвијају унутар партијски избори у различитим државама. Како је предавач најавио, у припреми су и ванредни избори у Великој Британији.

„За све нас који анализирамо политичку сцену Европе и света, биће доста посла ове године“, изјавио је геополитички аналитичар Предраг Рајић.