Предавање католичког теолога Горана Шарића на тему „Трећа година рата у Украјиниˮ на Jутјуб каналу КЦНС  

Предавање католичког теолога Горана Шарића на тему „Трећа година рата у Украјиниˮ (29. 2. 2024) можете погледати на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

Протеклих година, од када је наступило ратно стање на подручју Украјине, Горан Шарић је у неколико наврата говорио на ову тему, анализирајући све околности које су довеле до ратних догађаја.

У понедељак 26. фебруара француски председник Макрон окупио је европске челнике у Јелисејској палати на радном састанку због, како медији наводе, ескалације руске агресије у последњих неколико недеља. Шарић подвлачи да је у Гази слична ситуација као и у Украјини, али да још увек није приметно да неко говори о ескалацији ратних дејстава у Гази, оцењујући синтагму „руска агресија“ пуким етикетирањем. Нагласивши да ће се, као и иначе, током предавања позивати искључиво на изворе са Запада – њихове документе, изјаве западњачких званичника, те чланке и ауторске текстове из западњачких мејстрим медија, Шарић је подробно анализирао трогодишњи ратни сукоб Русије и Украјине.