Предавње др Дејана Михаиловића „Когнитивни капитализам и геополитика виртуелног простора“ 15. јуна на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање др Дејана Михаиловића на тему „Когнитивни капитализам и геополитика виртуелног простора“ можете погледати 15. јуна у 21.00 час на нашем Јутјуб каналу.

Савремени свет је у превирању. Појмови попут кризе, ризика, и опасности су у свакодневној употерби у медијима, политичким дебатама и јавном простору и као такви постају део наше свакодневице. Да ли на њих треба да се навикавамо или да им се супротстављамо? У опасном контексту вецне садашњости, рефлексија, критичко мишљење и свесно деловање узмичу пред пасивном потрошњом и стратегијама адаптације. Има ли и могућности да човечанство превазиђе постојеће проблеме и да њихова решења пронађе унутар оног истог система који их је произвео? Јесу ли револуционари из прошости уступили место данашњим депресивцима нарузаним дигиталним уређајима? Да ли је могуће поново промислити појмове утопије, наде и филозофије усправног хода?