ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО ЕГИПАТСКУ МИНИСТАРКУ КУЛТУРЕ

ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО ЕГИПАТСКУ МИНИСТАРКУ КУЛТУРЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас министарку културе Арапске Републике Египта Инес Абдел Дајем, која борави у првој званичној посети у АП Војводини.

На састанку одржаном у Покрајинској влади оцењено је да су традиционално добри односи наше две земље добра прилика за унапређење сарадње у бројним областима, са акцентом на област културе.

Наша два народа везује пријатељство и сарадња у бројним областима, казао је председник Мировић и додао да не постоји бољи начин да се два народа зближе као што је то путем културе и уметности.

Желимо да ојачамо наше односе који сежу далеко у историју, а ово савремено доба посебно желимо да искористимо како бисмо повезали наше уметнике, истакла је Дајемова.

Вечерас у Српском народном позоришту наступиће уметници Каирске опере, што је трећи наступ културних посленика из Египта у Новом Саду у последњих годину дана.

Састанку су присуствовали и амбасадор Египта Амр Алгувејли и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.