ОТКАЗАНО: Представа „Ми деца са станице ЗОО“ 24. априла у Великој сали КЦНС

ОТКАЗАНО: Представа „Ми деца са станице ЗОО“ рађена у копродукцији Културног центра Новог Сада са драмским студијом „Шмиранти“ неће се одиграти 24. априла.

Представа „Ми деца са станице ЗОО“ инспирисана је култним филмом из 1981. године који је базиран на истинитим догађајима о животима тинејџера из западног Берлина. Ова прича отворено приказује наизглед скривени живот младих, њихове изласке, дружења, љубави, поремећене породичне односе, конзумирање алкохола и дроге, проституцију и на крају смрт као честу последицу оваквог живота на ивици.

Представа након више од 40 година од ових догађаја на другом крају Европе повлачи паралеле са животом младих у Србији и поставља питање да ли се такве ствари дешавају само по мрачним хаусторима и железничким станицама неким девојкама и младићима које не познајемо или се могу догодити било коме и било где. Да ли је ово био живот једне генерације младих или само волимо да држимо очи полузатворене?

Књига и филм по којима је настала ова представа у многим земљама били су цензурисани или забрањени. У представи играју новосадски тинејџери, истих година као они по којима је прича и настала.

Цена улазница: 200 динара

Улазнице се могу купити на билетарници КЦНС или резервисати на број телефона: 062/791-120.