ПРОСЛАВЉЕНИ ЏУДИСТА ИЗ ФРАНЦУСКЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примиo je у Градској кући француског џудисту, освајача медаља са Олимпијских игара, као и светских и европских првенстава Лоика Корвала који од децембра 2017. године тренира џудо репрезентацију Србије. Пријему су присуствовали и представници Џудо клуба „Борац“ и Џудо клуба „Нови Сад“.

– Велико нам је задовољство што данас имамо прилику да се сретнемо са врхунским спортистом и тренером наших репрезентативаца. Он ове недеље борави у нашем граду где прати рад новосадских џудиста. Такав приступ послу заслужује поштовање и ја сам сигуран да ће овде открити талентоване борце и успоставити систем рада који ће им помоћи да остваре запажене резултате. Ми са наше стране желимо да чујемо његове сугестије како би смо створили још боље услове за бављење како професионалним, тако и рекреативним спортом -изјавио је Огњен Цвјетићанин и истакао значај пројекта „Џудо у школе“ који реализује Џудо савез Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта.

Лоик Корвал се захвалио на пријему и изразио наду да ће након успеха у својој такмичарској каријери, а затим и као тренер немачке репрезентације добре резултате постићи и са српском националном селекцијом.

-Овде сам открио многе талентоване џудисте, што је свакако важан предуслов, међутим из искуства могу да кажем да је пут који треба да пређемо тежак и да је конкуренција велика. Међутим, уз велику жељу, одлучност и подршку надлежних  могуће је остварити успех – рекао и Лоик Корвал.

Лоик Корвал је француски џудо репрезентативац, у категорији до 66 килограма.  Освајач је бронзане медаље на Олимпијским играма, светским и европским првенствима. Такмичарску каријеру  завршава 2017. године када почиње да тренира прво немачку, а затим и репрезентацију Србије.

Ostavite odgovor