ПРВИ ЗЕНИТОВ АРТ & КРАФТ ФЕСТИВАЛ

У новосадској књижари Зенит у Његошевој 24 увек има занимљивих догађања. Ово није само место где се продају књиге. Ово је такође оаза која нуди мир и уточиште у центру града, са понудом укусних напитака. Уз чај или кафу, све лепо сервирано, можете прелистати издања која вас занимају. Угодна је атмосфера и богато опремљен простор на два нивоа.

Управо је у току први ЗЕНИТОВ АРТ&КРАФТ ФЕСТИВАЛ. Почео је 21. децембра и трајаће до краја године. Идеја је да се окупе дизајнери из Новог Сада, Војводине и Србије. Велики број излагача који нуде накит, гардеробу, кожу, органску козметику, керамику, играчке, украсе, аксесоаре и уметничке рукотворине. Пошто су празници, ово је идеално време да обрадујете драге људе. Осим уживања у оригиналним и уникатним производима, уједно пружате подршку домаћим, локалним произвођачима.

Сазнајемо да учествује више од четрдесет дизајнера углавном из Новог Сада и околине, као и из Београда. Сваког дана се прикључују и биће их све више. Широк спектар производа који обједињују са једне стране уметност а са друге занат. Није у питању ништа индустријско већ ручни рад. Намера је да фестивал буде одржив, односно да постане део сталне поставке. Тиме би се помогло уметницима и занатлијама, а посетиоци књижаре би добили један додатни садржај. Постоје и узорци лепих паковања у којима се налази књига и понешто из шаролике понуде фестивала, а свако може искомбиновати по жељи.

У кафићу има чајева, кафе, вина, куваног вина, коктела и других врста пића. У плану је да буде хране и колача. Тренутно радно време је од 9 до 20 часова. Идеја је да попијете нешто по свом укусу, да се добро осећате, а уједно имате и обиље књига. Позивамо све да у празничном расположењу током шетње кроз украшени град сврате и погледају. Можда пронађу нешто за себе и своје најмилије у ово време даривања.

 

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.