РАКОВАЦ У НОВОМ, ЛЕПШЕМ РУХУ ЗАХВАЉУЈУЋИ НАПОРУ И ТРУДУ ОМЛАДИНЕ, ГРАЂАНА И ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ!

У беочинској општини налази се драгуљ јужнобачког округа, мало место Раковац на обронцима Фрушке горе, чувено по истоименом манастиру подигнутом у 16. веку и бројним историјским локалитетима. Све учесталије миграције из града на село оживеле су Раковац, а бројна омладина која активно учествује у унапређивању инфраструктуре места допринела је његовом развитку и променама. У претходне три године, захваљујући бројним акцијама мештана махом млађе генерације, уклоњен је сав отпад и смеће, село је у потпуности очишћено. Увелико се припрема санација Дома културе, а захваљујући ангажману у иницијативи Раковчана, коју су препознале локалне власти, за само годину дана асфалтирано је пет улица, што дакако доприноси лепшем изгледу села.

Како је наталитет у овом селу у порасту и прилив становника из дана у дан расте, те село данас броји близу пет хиљада становника, у плану је и изградња вртића за 120 малишана. Велики број деце активно се бави спортом и време за спорт и разоноду квалитетно проводи на изграђеном спортском терену код школе.

Житељи Раковца најлепши су пример добре организације, одлучности и сложности да се допринесе и унапреди животна средина, а заинтересованост младих да помогну и придруже се у радним акцијама гласно говори у прилог томе.