РЕКОНСТРУИСАН ВРТИЋ „ЗЛАТНА ГРЕДА“ У ЦЕНТРУ ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за образовање мр Владимиром Јелићем посетио вртић „Златна греда“ Предшколске установе „Радосно детињство“ у којем су окончане реконструкција и санација објекта спровођене последње три и по године. Изведени грађевински радови су подразумевали радове на значајно оштећеној фасади и крову, малтерисање унутрашњих зидова, постављање црепа, противклизних керамичких плочица, храстовог паркета, облагање плафона гипс-плочама и замену столарије.

– У оквиру континуираног улагања у вртиће на територији Новог Сада, завршена је комплетна реконструкција вртића у Улици Златне греде, у самом центру града. Овај објекат је специфичан, јер је под заштитом Завода за заштиту споменика културе због своје посебне културно-историјске вредности. Град је преко Управе за образовање издвојио 38 милиона динара за ове радове и заиста сам захвалан, како управи Предшколске установе, тако и запосленима и родитељима 150 деце која иду у овај вртић, на подршци и стрпљењу током процеса реновирања. Настављамо да улажемо у друге објекте и мислим да ћемо до краја године завршити пројектовање будућег обданишта у Ораховој улци на Клиси, као и измену планске документације за Адамовићево насеље, где ће бити ново обданиште. У наредним месецима нас очекује и разговор око промене цене боравка деце у вртићима. Последњих 12 година није мењана цена, а Закон више не обавезује локалну самоуправу да даје 80% цене, већ износ до 80 процената. Наш став је да ћемо се трудити да терет повећања цене, које неће бити радикално, максимално пребацимо на Град и да тиме не проузрокујемо финансијске проблеме ни „Радосном детињству“, ни родитељима – рекао је градоначелник Вучевић.

Foto: novisad.rs

Објекат „Златна греда“ има 5,5 васпитно-образовних група, а број уписане деце је око 150. За време санације објекта, деца су боравила у другим вртићима Установе, а по завршетку реконструкције, деца су 19. марта почела да похађају вртић у својој згради.

Ostavite odgovor