Ресоцијализација осуђеника у Сремској Митровици

У просторијама КПЗ-а у Сремској Митровици потписан је Меморандум о разумевању, а у вези са успостављањем програма оспособљавања осуђених лица, за збрињавање и удомљавање напуштених паса.

Потписивању Меморандума, поред градоначелника Санадера и управника КПЗ-а Александра Алимпића, присуствовали су : шеф мисије ОЕБС-а у Србији амбасадор Андреа Оризио, као и представници Министарства правде и регионални координатор за Црну Гору и Србију.

Град Сремска Митровица већ дужи временски период имао је велики проблем са псима луталицама, тако да, потписивање Меморандума разумевања у вези са успостављањем програма оспособљавања осуђених лица за збрињавање и удомљавање напуштених паса. за овај Град представља решење дугогодишњег проблема, али и званично отварање Прихватилишта за псе.

Сремска Митровица је први Град у Србији који сарађује са Казнено поправним заводом и ОЕБС – ом на ресоцијализацији осуђених лица, који ће водити бријгу о напуштеним псима.

Казнено поправни завод у Сремској Митровици, овим пројектом, умногоме је помогао граду у збрињавању паса луталица. Тренутно, у овом прихватилишту, налази се 210 јединки о којима брине десет осуђених лица. Капацитет Прихватилишта је за 300 паса.

Амбасадор Андреа Оризио, шеф мисије ОЕБС-а у Србији казао је да је Србија трећа земља у Европи која спроводи овакав програм, и додао да да ће се у наредном периоду радити на проширењу овог пројекта у Казнено поправним заводима у Позаревцу, Забели и Нишу.

Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер, изразио је велико задовољство потписивањем овог Меморандума, јер како каже, од сада ће грађани Митровице свакако бити безбеднији.

После потписивања Меморандума о разумевању и успостављању програма оспособљавања, у Центру за дресуру, осуђеници су нам демонстрирали вежбе које изводе са псима.

Ostavite odgovor