САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Председник Игор Мировић и чланови Покрајинске владе пред почетак данашње седнице минутом ћутања одали су пошту председнику Скупштине АП Војводине Иштвану Пастору, који је преминуо у понедељак у 68. години после краће болести.

Покрајинска влада је данас донела решење да се Основној школи „Ђура Јакшић” у Каћу усмери 23,9 милиона динара за санацију издвојеног објеката те школе, који се налази у Улици Војина Палексића 3. У том објекту наставу похађају ученици првог и другог разреда са продуженим боравком, а због његовог стања угрожена им је безбедност, због чега ће до завршетка санације наставу похађати у централном објекту школе.

Донето је и решење да се издвоји 30 милиона динара за изградњу секундарне мреже атмосферске канализације у деловима улица Моравске, Јована Стерије Поповића и Ивана Јакшића у Кикинди.

Канализациона инфраструктура у том делу Кикинде је дотрајала. Приликом атмосферских падавина накупља се вода и долази до изливања, што ремети квалитет живота грађана и угрожава безбедност саобрађаја. Изградњом мреже атмосферске канализације биће решен вишегодишњи проблем у том делу града.