СЛИКЕ УГЉЕШЕ ЦОЛИЋА ДО ЧЕТВРТКА ПРЕД ПУБЛИКОМ

У Галерији удружења „Карловачка цртачка школа” у Соколском дому у Сремским Карловцима, још неколико дана, до 1. окробра 2021, може се погледати изложба слика Угљеше Цолића. Изложба овог плодног уметника под називом Карловачком штрафтом отворена је 17. септембра. Живописним бојама представљени су мотиви Сремских Карловаца, Дунава и карловачких торњева који нагињу једни другима да се дотакну. Улаз је слободан.

Угљеша Цолић је изузетно плодан стваралац. Излагао је на преко 55 самосталних и више од 70 групних изложби у земљи и иностранству. Рођен је 1989. и доктор је ликовне уметности, оснивач је Удружења независних уметника Новог Сада, члан Управног одбора Музеја савремене уметности Војводине, покретач и главни уредник часописа УПС – Уметност пре свега. Предавач је на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду.

Позивамо посетиоце на ову галерију посете и након завршетка Цолићеве изложбе, јер се тада у простор враћа стална поставка на којој су радови 43 уметника Овде се може продиванити о уметности са Слободаном Радин, погледати и купити уметнички сувенири, бакрорези и магнети а најављена нам је и међународна изложба малог формата средином октобра. За оне који не знају где је Соколски дом, галерија се налази на Тргу патријарха Бранковића, близу потока и Тржног центра у Сремским Карловцима а насупрот улаза у патријаршијски вински подрум.

Текст и фото: В. Раонић;