Сремска Митровица постаје град одбојке

Odbojkašice Vizure poražene su

Заменица градоначелника Светлана Миловановић и начелник ГУ за културу, спорт и омладину Илија Недић примили су данас у Градској кући младе одбојкаше клубова „Срем Еатон“ и ГЖОК „Срем“, који су учествовали на 8. Новогодишњем фестивалу одбојке од 4. до 6. јанура у Новом Саду.

Учествовало је 66 екипа из земље и иностранства. Млади одбојкаши из клуба „Срем Еатон“ освојили су прво место у категорији – пионири, а одбојкашице из клуба ГЖОК „Срем“ заузеле су 6. место у истој категорији.

Победнике Новогодишњег фестивала одбојке, младе чланове клуба Срем Еатон, али и њихове колегинице из женског клуба, данас су примили у Градској кући представници локалне самоуправе. Они су били изузетно успешни у Новом Саду, поред још 65 екипа из земље и иностранства, а митровачки одбојкаш је проглашен и за најбољег играча на том турниру.

Тренери овог клуба истакли су да је ова медаља за младиће дошла у правом моменту, јер управо се навршава 35 година одбојке у Сремској Митровици.

Из локалне самоуправе кажу да је ово само потврда да се у Митровици игра добра одбојка већ годинама уназад. У наредном периоду очекује се да ће Град и даље помагати успешним клубовима и појединцима, јер су они најбољи презентери свога места.

Поред златних момака и девојчице су оствариле успех, с обзиром на тешку конкуренцију, освојивши шесто место.

Ostavite odgovor