Sumirane posledice nevremena u srednjobanatskom regionu

Sumirane posledice nevremena u srednjobanatskom regionu

Olujno nevreme koje je u nedelju 17. septembra pogodilo sva naseljena mesta u Srednjobanatskom okrugu napravilo je veliku štetu, najviše na krovovima kuća, ustanova i privrednih objekata, ali i usevima i voćnjacima, konstatovano je na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

Sednici su prisustvovali predstavnici opština Žitište, Nova Crnja, Sečanj, Novi Bečej, kao i Grada Zrenjanina, a predsedavala je načelnica Snežana Vučurević.

Tom prilikm moglo se čuti da su usled nevremena stradali i dalekovodi zbog čega je došlo do prekida u snabdevanju strujom i vodom u mnogim naseljima. Većinu šteta lokalne samouprave su odmah sanirale.

Prema zvaničnom izveštaju zrenjaninske bolnice javilo se 20 povređenih građana, 17 teže i 3 lakše povređena. Samo jedan teže povređeni pacijent upućen je na dalje lečenje u Klinički centar Srbije.

Inače, najveću štetu pretrpeo je Orlovat gde su za samo desetak minuta sleteli crepovi sa kuća, uništeni plastenici, a stoletni platani usled jakog udara vetra porušili glavni vod sa visokim naponom struje. Slično je bilo i u Tomaševcu i Botošu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.