Tri godine postojanja „2 minuta Tišine!“

Trg Slobode u nedelju 25. marta
Trg Slobode u nedelju 25. marta 2018. u 15 časova je bio mesto obeležavanja tri godine postojanja neformalne grupe građana „2 minuta Tišine!“
Tim povodom, članovi su se obratili okupljenim građanima javnim proglasom koji prenosimo u celosti: „Građanine, rodio si se kao slobodan! Zašto dozvoljavaš da ti se ta sloboda oduzima i zašto si se pomirio sa tim?!
„2 minuta Tišine!“ je grupa slobodnih, slobodoumnih, vrednih, humanih, pre svega ljudi!
Tri godine borbe protiv besmisla, nasilja, apatije… Negde smo manje uspeli, dok negde i totalno pobedili. Pobedili sve ono što većina ljudi smatra da je nemoguće kao pojedinac pobediti. Svi oni koji su pobednici u tim i takvim borbama su članovi ove grupe, ne po članskoj karti, nego po ideji.
„2 minuta Tišine!“ nije firma, stranka, partija. „2 minuta Tišine!“ je ideja koja pobeđuje žabokrečinu u koju smo upali, svojevoljno. „2 minuta Tišine!“ će uvek stati u odbranu onih koji ne mogu sami da se bore, kojima treba saborac.
Zato vas molimo da umesto poklona i čestitki za ovaj dan, svi uzmemo telefone i pošaljemo poruke za Radeta i Božidara, dva borca koji ne odustaju. Na broj 3030 pošaljite sms sa tekstom 139 i na isti broj 3030 sms sa tekstom 261. Potrebno je još samo malo i zajedničkim snagama ćemo pomoći ovim junacima da prebrode nedaće i da pobede u borbi za detinjstvo!
Pozdravili bi sve aktivne članove grupe, sve opravdano odsutne, ali uvek prisutne, pozdravili bi i one koji su prošli kroz našu grupu i nastavili svoj put ka nekim drugim pobedama. Svako onaj ko je na bilo koji način aktivirao sebe i pomogao u ovoj borbi je postavio barem po jednu ciglu u građevini poznatoj kao Društvo. Normalno društvo!
Da li pominjati pobede i lekcije (porazi ne postoje)? Petarde, Stefan, Teodora, Tijanin zakon, trpeze za beskućnike, peticije, parkić, labudove, prečistač, arhitektura, kulturna baština…
Aleksin zakon i Pravda za Vukašina, teme koje nisu samo teme nego opomene, obećanja, zaveti, zakletve!
Nećemo stati dok svako dete Srbije ne bude bezbedno!
Nećemo stati dok se smisao ne vrati u ove krajeve!
Nećemo stati dok ne promenimo SVEST!
Nećemo stati dok ne promenimo SVET!
Foto: Vladimir Jovanović
Neformalna grupo građana „2 minuta Tišine!“, borci, saborci, Don Kihoti, prijatelji, porodico, srećan vam 3. rođendan i naravno IDEMO DALJE!

Ostavite odgovor