УЛИЦА КАРОЉА СЕЛЕША ПОТПУНО ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМЉЕНА

УЛИЦА КАРОЉА СЕЛЕША ПОТПУНО ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМЉЕНА

Након много година, становници Улице Кароља Селеша, недалеко од Булевара војводе Степе на Новом насељу, добили су асфалтни пут, а улицу је по окончању радова обишао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Иначе, изградњу инфраструктуре до сада су кочили нерешени имовинско-правни односи, али је тај проблем успешно окончан. Тим поводом, градоначелник је посетио и породицу Јоветић која живи у Улици Кароља Селеша и са домаћином Богданом разговарао о томе колико су им сада живот и свакодневно функционисање олакшани. 

– Није увек питање вредности неке инвестиције, него једнак однос према људима у свим деловима града. Годинама су неки квартови на маргинама, јер Град, иако се труди да свима изађе у сусрет, некад наиђе на имовинско-правне препреке. Ово је пример успешно решеног изазова на том пољу, тако да данас становници Улице Kароља Селеша имају потпуно инфраструктурно опремљену улицу. Становници ове улице у МЗ „Југовићево“ су дуго чекали на асфалт. Они су заједно са Градском управом за грађевинско земљиште и инвестиције, годинама били у заједничкој борби за пристојне услове за живот у њиховој улици. То су вредни људи, који су дошли у наш град са свих простора бивше Југославије, стицали имања,  направили свој мир, а данас овде стасавају нове генерације. Важна нам је свака улица, не само главне саобраћаније, а настављамо упоредо и са великим инвестицијама у Југовићеву, као што су недавно изграђени стамбени комплекс за снаге безбедности и спортски центар који ће красити овај део града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Становник Улице Кароља Селеша Богдан Јоветић се у име свих комшија захвалио Граду на напорима које је учинио да им се обезбеде пристојни услови за живот и нагласио да су сви су презадовољни.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је радове на изградњи саобраћајних површина и пратеће инфраструктуре поверила фирми „Пут-инвест” која је посао завршила у предвиђеном року. Сада се на тој локацији уместо земљаног пута налази нова двосмерна саобраћајница, дуга 240 метара, изграђена је пешачка стаза са једне стране улице, а око стабала је уређен простор. Уместо постојеће хидро-техничке инфраструктуре, која је била нелегална и недовољног капацитета, изграђена је нова канализациона и водоводна мрежа, решен је проблем одвођења атмосферских вода са саобраћајних површина, а улица је добила и ледјавну расвету.