УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ДОБИТНИКУ СТАНА У НОВОМ САДУ ИЗ НАГРАДНЕ ИГРЕ „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са министром рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије Зораном Ђорђевићем и директором Дирекције за имовину Јованом Воркапићем, присуствовао потписивању уговора са добитником стана у Новом Саду и уручењу кључева за некретнину коју је Имре Барањи из Бачког Градишта добио у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи 2018″, а коју Влада Републике Србије организује у оквиру акције „Година борбе против сиве економије“.

– Честитамо господину Барањију, нашем новом суграђанину на добијеном стану. То је евидентан доказ и порука да свако од нас може да буде учесник финансијске консолидације и стабилизације своје државе. Довољно је само да узмемо рачуне и да се тиме сви заједно боримо против сиве економије, која директно утиче на то да имамо више или мање обданишта, домова здравља, боље или лошије путеве. Дакле, од нас самих зависи да ли ћемо имати више пара у буџету и не можемо да кажемо да нас то не интересује, јер се свих нас директно тиче. Све честитке и држави на истрајности у борби против велике пошасти за нашу земљу, а то је сива економија. Желимо да видимо више учесника у овој наградној игри, али пре свега већу финансијску досциплину, јер ће из те дисциплине проистећи све бољи услови за живот, који грађани с правом очекују – рекао је градоначелник Вучевић.

Foto: novisad.rs

Имајући у виду да је смањење обима сиве економије означено као један од стратешких приоритета државе, Влада Србије прогласила је 2017. и 2018. за „Године борбе против сиве економије“. У 2018. години фокус ће бити на даљем јачању свести грађана и привреде о важности укључивања у борбу против сиве економије, јачању пореске културе и поштовању прописа, успостављању ефикаснијег надзора над токовима у сивој зони, унапређењу функционисања фискалног система, смањењу административног оптерећења за привреду и грађане, као и на развоју електронског система за пријаву и уплату пореза и доприноса сезонских радника у пољоприведи и покретању сервиса „е-инспектор“.

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић истакао је да је Србија борбу против сиве економије започела још у Влади Александра Вучића, а наставила је Влада Ане Брнабић.

–  У будућности ћемо још активније, боље и ефикасније да се боримо против сиве економије, јер корист од тога има цела држава и сви грађани. Позивам грађане да наставе да учествују у наградној игри, а оно што следи је други круг, где ће награда бити још већа – рекао је министар Ђорђевић.

Директор Дирекције за имовину Јован Воркапић је рекао да је Влада Републике Србије одвојила средства за наградну игру и да у оквиру тог фонда постоји шест станова и 100 аутомобила.

– Данас смо доделили стан у Новом Саду, дуплекс од 117 квадрата, а у току ове недеље ћемо доделити кључеве Фијата 500Л за 12 добитника у овом кругу. У последњем кругу у априлу извлачиће се као награда још два стана и 14 аутомобила – рекао је Воркапић.

Имре Барањи се захвалио на вредном добитку и нагласио да жели да охрабри све грађане да сакупљају и шаљу рачуне, јер како је рекао, таква срећа се деси једном или ни једном у животу.

Двоипособан-дуплекс стан површине 116 метара квадратних налази се у Улици Бошка Петровића у Новом Саду. Наградни фонд за други круг новог циклуса наградне игре укупне је вредности 139.875.730,12 динара са урачунатим ПДВ-ом, а обезбеђен је из буџета Републике Србије и од привреде окупљене у Савез за фер конкуренцију у НАЛЕД-у. Пропозицијама су предвиђена четири јавна извлачења добитника награда уживо на програму Радио-телевизије Србије од 17:30 часова и то 7, 14, 21. и 28. априла 2018. године. Све коверте које су приспеле у првом кругу наградне игре учествоваће и у другом кругу. Паралелно са наградном игром тече и такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. Како би сви имали подједнаку шансу да победе, општине и градови су подељени према броју становника у три такмичарске групе – мале, средње и велике.

Ostavite odgovor