Врбас: Божићни турнир у куглању

Квалификације су почеле јуче и трају до четвртог јануара, до када су могуће пријаве такмичара. Финале куглашког турнира предвиђено је за петак, петог јануара са почетком у једанаест часова, а титулу брани прошлогодишњи победник Дарио Радош.

Већ по традицији, божићни турнир у куглању у Врбасу, званично је први у календару куглашких турнира, а уједно је и један од најзначајнијих и најпосећенијих, с обзиром на то да је већ дванаесту годину за редом сврстан у А категорију европских турнира у мушкој појединачној конкуренцији и да се бодује на светској ранг листи.

Квалификације трају до 4. јануара а председник организационог одбора турнира Недељко Обровачки потврдио нам је да су пријаве такмичара могуће све до последњег дана квалификација.

„У финалном делу учествују 32 играча. Ми смо ове године организовали да првих 16 играча долазе по позиву, то су бивши победници, репрезентативци, светски прваци и у тој групи од 16 играча који су по позиву wide card су добила четири јуниора најбоља у Србији ове године. Желимо да дамо мало подстрека нашим младим играчима. Других 16 финалиста су квалификанти из квалификационог дела. Квалификације трају 6 дана, очекујемо неких 50-ак такмичара да ће се појавити на квалификацијама, за сада имамо 30-ак најављених. Ту су играчи из Хрватске и Македоније који су потврдили долазак, а чекамо потврду из Мађарске и Словачке“, каже Обровачки.

Куглашки клуб Врбас који је домаћин божићног турнира успешно наступа у домаћем лигашком такмичењу у мушкој и женској конкуренцији, а има и подмладак. Успехе олакшава и то што је куглана у Врбасу једна од првих у земљи која је саграђена на такозваним плочама па се њој могу играти турнири највишег ранга. Божићни турнир у Врбасу сваке године окупља велики број посетилаца, а очекивања од овогодишњег финала које је на програму у петак, 5. јануара су велика.

Недељко Обровачки истиче да се најбољи резултати очекују од светског првака, првог на светској ранг листи, Вилмоша Заварка, нашег репрезентативца.

„Он је рекордер наше куглане тако да од њега очекујемо најбоље резултате, али ту су и остали – нису ништа мање лошији резултати Мађара и Хрвата, тако да можемо очекивати један леп турнир“.

Подсетимо да је наша мушка репрезентација светски првак у куглању, а даме заузимају шесто место у свету. И поред одличних репрезентативних и појединачних резултата, куглање је у сенци популарнијих појединачних и екипних спортова, па божићни турнир у Врбасу, као један од најзначајнијих у земљи у великој мери доприноси афирмацији куглашког спорта.

Ostavite odgovor