ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ УГОСТИО МАЛИШАНЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић био је данас домаћин деци из села Зупче, у општини Зубин Поток, која бораве у вишедневној посети АП Војводини.

Малишани са Косова и Метохије, ученици Основне школе „Благоје Радић”, заједно са својим наставницима, имаће прилику да обиђу Нови Сад и друге градове у Војводини, најзначајније културно-историјске институције, и да се упознају са богатом традицијом нашег народа.

Председник Мировић је у разговору упознао малишане са историјом Новог Сада и северне српске покрајине, чији су гости, у којој данас живи велики број људи чији су се преци доселили са Косова и Метохије.

Председник је младим гостима поручио да чувају своју традицију и обичаје, најбоље узоре у науци, уметности, књижевности, спорту, али да уважавају и поштују комшије из других народа и нација, јер тако показују своју величину и васпитање.

„Желим вам да из Војводине понесете лепе успомене, а да када се вратите кући будете добри ђаци, да се бавите спортом, и да будете достојни наследници најбољих међу нама“, истакао је Мировић.

Деца су председнику Мировићу у разговору рекла да у својој школи немају салу за физичко, па зими немају наставу из тог предмета.

Председник је истакао да ће Покрајинска влада помоћи да се набави котао за грејање школе, а када се обезбеди потребна пројектно-техничка документација, обезбедиће средства за изградњу школске спортске хале, коју би осим ученика користили и други мештани у том селу.

Гости су се председнику Мировићу захвалили на гостопримству и континуираној подршци народу на Косову и Метохији.

Покрајинска влада је малишанима са Косова и Метохије обезбедила школски прибор за почетак нове школске године.

Сусрету у Покрајинској влади присуствовао је директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац.