ЦЕНТРАЛНA КУХИЊA ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ

ЦЕНТРАЛНA КУХИЊA ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворили су данас нови објекат централне кухиње Предшколске установе „Радосно детињство“ у Новом Саду, највећи објекат овог типа у региону, у ком се дневно спреми 60.000 оброка и у ком је запослено 120 радника.

„Заједничким снагама завршили смо објекат какав не постоји у нашем окружењу. Ово је пример и сарадње и постављања стандарда које желимо да пренесемо и на друге области. Све пројекте које смо договорили са Градом Новим Садом ми смо и реализовали“, казао је председник Мировић.

У Покрајинској влади, биће одржан састанак са свим представницима локалних самоуправа ради дефинисања циљева и приоритета. Идемо у нове пројекте у 2020. години са буџетом од 80 милијарди динара, који је, за готово 18 милијарди динара већи него буџет који нам је оставила претходна Покрајинска владa, казао је председник Мировић.

Највећа установа која функционише на територији Града Новог Сада „Радосно детињство“ после много година чекања, захваљујући сарадњи са Покрајинском владом добила је најмодернију централну кухињу са пратећом логистичком подршком, казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Више од 600 милиона динара коштао нас је овај објекат, а Покрајинска влада обезбедила је више од 400 милиона динара. Град Нови Сад и Покрајинска влада настављају да развијају и Нови Сад и АП Војводину и нашу Србију“, додао је градоначелник Вучевић.

Директор ПУ „Предшколске установе“ Маријана Попов казала је овом приликом да ова централна кухиња и технички и просторно омогућава припрему квалитетнијих и разноврснијих оброка, уз висок степен контроле безбедности хране, као и припрему хране деци која су у посебном режиму исхране.

Отварању централне кухиње присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.