ДОДЕЉЕНО ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕГ УЧЕНИКА ОШ „ПРВА ВОЈВОЂАНСКА БРИГАДА“

У оквиру манифестације „Ново насеље фест“ која промовише здраве стилове живота и има за циљ превенцију болести зависности и криминалитета, заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић доделио је Милошу Фарахову лап топ и признање за најбољег ученика Основне школе „Прва војвођанска бригада“. Он је том приликом нагласио да Град има обавезу да подржи манифестације које на прави начин окупљају локалну заједницу и промовишу праве вредности.
– Током дана овде је одржан низ активности, од дечје ликовне колоније до наступа културно уметничког друштва наших најстаријих суграђана,  али и предавње Андрије Герића и једне бивше зависнице која данас има породицу и посао. Ово је прво издање манифестације, али ја сам уверен да ће идуће године она ући у понуду Града Новог Сада као Европске престонице културе али и Омладинске престонице Европе. Комшијски односи које смо данас видели су сјајни и важно је да деца у најближем окружењу препознају узоре и да виде да може да се иде добрим путем. Због тога и награђујемо најбољег ученика, најбољег спортисту и аутора најбољег ликовног рада како би их додатно мотивисали – рекао је Кружевић.
Милош Фарахов је ученик VIII 1 разреда ОШ „Прва војвођанска бригада“. На основу успеха у настави и резултата постигнутих на школским такмичењима, педагошки колегијум школе га је изабрао за најбољег ученика. Према речима организатора, награђивање најбољих ученика, најуспешнјих спортиста и најзаслужнијих грађана Новог насеља наставиће се и наредних година са циљем да се грађани похвале и подстакну да дају свој максимум.
На једнодневној манифестацији „Ново насеље фест“ коју организује Удружење за помоћ зависницима „Рестарт“ одржани су програми: дечија ликовна колонија, изложба паса, трибина „Да ли дрога убија-питајте преживеле“, мотивационо предавање Андрије Герића „Бирај спорт“, а вече је резервисано за концерте новосадских бендова.

Ostavite odgovor