Јуче обележен дан Општине Беочин

Јуче је обележен дан Општине Беочин који се слави 16. октобра у дан сећања на ослобођење општине Беочин 1944. од окупатора. Откривене су бисте четворице младића који су погинули у грађанском рату на просторима бивше Југославије: Синише Шушњара, Боре Топаловића, Томе Божића и Милорада Црепуље који су као добровољци отишли да бране вековна огњишта српског народа и српство у тим крајевима. “После 26 година подигнуте су бисте четворице момака који су отишли и пре него што су сазнали шта је живот. Добили су своје место у Парку хероја и ту ћемо моћи полагањем венаца, сећањем и добром вољом да се донекле одужимо овим херојима из наше општине као и њиховим породицама које су изгубиле најдрагоценије”, рекао је Митар Милинковић, председник Општине Беочин.
фото:www.beocin.rs
Овом приликом отворена је и биста Димитрија Лазарова Раше из Черевића који је за ратне заслуге међу првим борцима и као један од најмлађих, проглашен за народног хероја 1945. године. После рата имао је чин мајор и командовао је бригадом Југословенске армије. А међу бројним добитницима октобарске награде нашли су се: Саша Јовановић за успехе женске кошаркашке екипе, Радивој Ракић Ћега за афирмацију села Баноштор, Католичка црква Света Барбара, Беочин, Петар Маринковић, самохрани отац, Предраг Комљеновић за друштвени рад, Родољуб Даничић за развој фудбала, Диљај Шабан за предузетништво, Шумска заједница Беочин, Удруђење жена Јана, и легендарни Живко Жиле Живановић, тренер фудбала. “Тренирао сам сву децу Беочина и околине, радим то од 1981. године. Некад сам радио са првим тимом, после са омладинцима и кадетима а сада са најмлађима, од 10 до 6 година. Вероватно ме памте по неким људским квалитетима, увек сам волео да поразговарам о детету са којим радим са његовом породицом”, рекао ја тренер Живановић.
фото:www.beocin.rs
У Дому културе у присуству великог броја званица, високих функционера, представника министарства, секретаријата града Новог Сада, братских општина Херцег Нови из Црне Горе, Батање из Мађарске, Угљевика из Републике Српске и осталих пријатеља и бројних гостију, одржана је свечана седница и додела највиши општинских признања за 2017. годину. Аплаузом се издвојио КУД Стеван Петровић Бриле. Извор: ТВ Фрушка Гора  

Ostavite odgovor