МИРОВИЋ ОТВОРИО ПРВИ ПАДЕЛ ЦЕНТАР У НОВОМ САДУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас први падел центар у комплексу Новосадског сајма.

„Све што радимо и чинимо нема великог смисла ако у областима образовања, науке, културе, уметности и спорта не постижемо резултате. Падел терени у Новом Саду ће, верујем, бити место не само за рекреативце, већ и за развој будућих шампиона у овом спорту растуће популарности у свету“, изјавио је Мировић.

Председник је подсетио на то да је Покрајинска влада напорно  радила на развоју спорта, изградњи спортске инфраструктуре и подстицању младих људи који ће ту инфраструктуру користити развијајући свој дух и тело, попут свих оних спортиста којима се поносимо.

„У току су радови на изградњи спортске хале у Новом Кнежевцу, а припремамо се и за почетак радова на изградњи спортске сале у дворишту Гимназије „Лаза Костић“ на Телепу, у августу или септембру. У плану је и изградња спортских хала у Тителу и Иригу, у току су и завршни радови на изградњи хале у Инђији, а приводимо крају и изградњу спортске хале у Црепаји, у општини  Ковачица. План је да у другој половини године отворимо процедуру и да завршимо халу у Чуругу, незавршени спортски објекат из деведесетих година. То није само празна прича, него су то конкретни пројекти са грађевинским дозволама и обезбеђеним финансијским средствима“, истакао је Мировић и додао да је Покрајинска влада инвестирала и у реконструкцију хале „Мостонга“ у Сомбору.

„Нови Сад је богатији за још један спортски терен, који ће бити место за рекреацију и спорт за све грађане Новог Сада. Градска управа наставиће да подржава спортске програме и активности у нашем граду“, рекао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвејтићанин.

Ватерполиста и власник падел центра Дејан Вујовић истакао је да је реч о све популарнијем спорту.

„Идеја нам је да у блиској будућности организујемо професионалне турнире. Овом приликом захвалио бих свима који су учествовали у реализацији овог пројекта“, изјавио је Вујовић.

Падел је спорт, настао 1969. године у Мексику. Комбинује елементе тениса, сквоша и бадминтона, а игра се у паровима. Данас у свету има око десет милиона играча падела.