Отворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Покрајински секретар за пољопривреду,

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, истакао  је данас на отварању 85. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду да је пољопривреда наша развојна шанса и да Покрајинска влада и ове године, као и прошле, има јединствен наступ.

„Окупиле су се све покрајинске установе које подржавају даљи развој пољопривреде на територији АП Војводине. Основна намера је да промовишемо комплетне мере на покрајинском нивоу у циљу даљег развоја, пре свега, аграрне политике и интензивирања пољопривредне производње, као и подршке малим и средњим пољопривредним газдинствима“, истакао је Вук Радојевић на отварању овогодишњег Пољопривредног сајма, и приликом обиласка штанда Француске – земље партнера на овој манифестацији.

Радојевић је посебно указао на значај покрајинских фондова, који су на располагању пољопривредницима Војводине, и нуде изузетно повољне кредитне линије.

Према његовим речима, овај сајам је прилика и за значајан број сусрета са међународним политичко-привредним делегацијама у циљу остваривања још чвршће сарадње, и побољшања наше спољнотрговинске размене.

„Уверен сам да ћемо кроз овогодишњи Пољопривредни сајам, који је један од најзначајнијих у југоисточној Европи, свакако поправити слику аграра АП Војводине и Републике Србије у региону и окружењу, и на овај начин стимулисати домаће произвођаче да иду у правцу удруживања, како би мали и средњи заштитили своје интересе“, истакао је ресорни секретар. Он је додао да ово унапређење, такође, треба да се осети и у правцу примене савремених информационих технологија у домаћој пољопривредној производњи.

На овогодишњем  Пољопривредном сајму, који је отворио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић,  наступиће око 1.500 излагача из 30 земаља, а производи и услуге стижу из укупно 60 земаља.

На отварању сајма, поред градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, присутнима су се обратили и  министар климатских промена  и животне средине УАЕ Тани Ал Зејуди, и амбасадор Француске у Републици Србији Фредерик Мондолони.

Овогодишњи Пољопривредни сајам који је у излагачком делу за 10 одсто већи од прошлогодишњег, обележиће  Национална изложба стоке, Изложба пољопривредне механизације, десет колективних изложби, изложба органске хране и производа са ознаком географског порекла, те више до 50 стручних и пословних скупова.

Ostavite odgovor