ПОЧЕЛА ПРЕТПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА КОНЦЕРТ БОЖА ВРЕЋА И ЕДИНА КАРАМАЗОВА

Два врхунска уметника, Божо Врећо и Един Карамазов, представиће нови студијски албум новосадској публици 15. марта у два термина у 18 и 20.30 часова у новоотвореној Градској концертној дворани. Lachrimae  је њихова прва сарадња која доноси једанаест врхунских интерпретација. Албум су најавили првим синглом, обрадом предивне севдалинке „Емина“, доступне на свим стриминг сервисима. Претподаја улазница је почела и оне се могу набавити на  GIGS TIX продајним местима или путем званичог сајта.

Концерт Божа Вреће биће реализован као један од програма у оквиру програмског лука „Сеобе“ којим се наставља низ културних догађаја у оквиру пројекта Европске престонице културе. Програмски лук „Сеобе“ све до 20. марта обухвата више од 300 културних догађаја и активности, на којима ће се представити око 130 уметника, од чега готово 90 европских.

Уметници своју сарадњу описују као врло необичну, интимну и препуну наратива са жељом да глорифицирају већ познате песме. Пројекат је успешан и сигурно оставља неизбрисив траг на музичкој сцени простора некадашње државе, али и шире. Иако то није прва ствар која слушатеља окупира, чињеница је да су својим првим заједничким албумом Божо и Един прошетали разним крајевима и земљама, остављајући поприлично јасну звучну поруку и идеју о јединствености музике свијета.

Албум   отвара први сингл, „Емина“, а осим ње на албуму се налазе и: „Бор садила мома Евгенија“, „Нани нани“ (Canción sefardí), „Кад ја пођох на Бембашу“ (инстр.), „Сјела ђева покрај мора“, „Кâтибим“, „Си заљубив едно моме“, „Ашик оста’ на те очи“, „Ој, јесенске дуге ноћи“, „Што те нема“ и „Дуњалуче, голем ти си“.

Lachrimae се не задржава само на овим нашим просторима – Божино певање и Единово свирање гитаре и лутње избрисали су границе зближивши далматинску, босанскохерцеговачку, македонску, турску и шпанску песму.

Гитариста и лутњиста Един Карамазов у својој јединственој каријери, у којој се може похвалити сарадњом с Elvisom Costellom, Jordijem Savallom, Renée Fleming, Стефаном Миленковићем или пак Стингом, овај пут сарађује с Божом Врећом, „уметником анђеоског гласа, који лечи душе и отвара срца“ како је славни Њу Јорк Тајмс описао овог лирског тенора огромног вокалног распона и јединственог визуалног идентитета.

Напомињемо да је за улаз на концерт, а у складу са епидемиолошким мерама прописаним од стране Кризног штаба и Владе Републике Србије, неопходан дигитални зелени сертификат и негативан тест на коронавирус, као и ношење маске током трајања концерта.