Предавање Милорада Вукашиновића „Свет 2023. године“ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Свет 2023. године“ (11. 12. 2023) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Завршно предавање Милорада Вукашиновића у оквиру циклуса „Разговори о геополитици“ традиционално представља осврт на најважније догађаје, као и трибине и есеје из области геополитике који су објављени у овој календарској години. Током 2023. године за званични Јутјуб канал Културног центра Новог Сада снимљено је, закључно са овим, тачно шеснаест предавања. За веб-сајт КЦНС, у оквиру рубрике „Агора“, Милорад Вукашиновић написао је дванаест есеја. И предавања су, као и есеји, стекли велику популарност код публике која је из године у годину све бројнија. Институт за политичко умрежавање објавио је недавно седму по реду књигу Милорада Вукашиновића. У питању је публикација „Руска геополитика“ у којој је Вукашиновић овог пута сабрао есеје из „Агоре“.

  • Број трибина пратила је логична заинтересованост да будемо актуелни. У средишту наших интересовања, као и претходне године, била је ситуација у Украјини и разумљиво је да су предавања на непосредан или посредан начин била везана за украјинску кризу – рекао је Вукашиновић о овогодишњој сарадњи са КЦНС, додавши да су два предавања под насловом „Украјински граничник“ најгледанији и садржај с највећим бројем коментара на Јутјуб каналу КЦНС.

Захваливши се директору Културног центра Новог Сада Бојану Панаотовићу и целокупној екипи задуженој за реализацију предавања на „Трибини младих“, Вукашиновић је најавио да ће се и током наредне године бавити актуелним геополитичким темама, на трагу високог стандарда који су у сваком смислу поставила овогодишња предавања.