Предавање Милована Балабана „Путин (I део)“ 28. септембра на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање историчара Милована Балабана на тему Путин (I део)можете погледати 28септембра у 20.00 часова на нашем Јутјуб каналу.

На предавању ће бити речи о владавини Владимира Владимировича Путина, као и животу руског председника, од његове младости па до самог доласака на власт. Исто тако, у првом делу приче о Путину биће речи о усправљању руске државе под руководством бившег КГБ-овца, његовој амортизацији утицаја на власт олигарха, али и самој суштини његовог односа с богатим људима Русије, као и моделу ауторитарне владавине коју је изградио током своје дуге владавине.

У овом делу предавања говориће се о руској цивилизацији, њеном покушају да пронађе алтернативне путеве у односу на западну цивилизацију, као и покушајима да се Русија идеолошки профилише и нађе себе и своју аутентичност у циљу одговора на сопствене, али и глобалне изазове. У контексту историјске мисије велике словенске државе, покушаћемо да одговоримо на питање колико је Русија успела да остане укорењена у своју традицију и колико је Путин одговорио овим изазовима.