Предавање Предрага Рајића „Председнички избори у Црној Гори 2023.” на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „Председнички избори у Црној Гори 2023.” (21. 4. 2023) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Након одржаног другог круга и пребројаних 98 посто узорака Центра за мониторинг и истраживање, победник избора за председника Црне Горе је Јаков Милатовић,  кандидат Покрета Европа сад (ПЕС), с освојених близу 60 посто гласова, док је Мило Ђукановић, кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС), освојио око 40 посто гласова.  У првом кругу Ђукановић је освојио 35,37 посто, а Милатовић 28,92 посто гласова бирача који су изашли на изборе.

-Председнички избори у Црној Гори, које су многи доживљавали као судбоносне, свакако су били историјски важни јер су означили крај једне епохе силаском Мила Ђукановића са власти. Званична инаугурација ће се одржати двадесет и првог маја у Подгорици, уместо на Цетињу као до сада, из безбедносних разлога. Тиме ће се окончати најдужи период владавине једног човека и једне политичке партије у овом делу Европе – објаснио је Предраг Рајић.