SVAKOM UČENIKU OBEZBEĐENA ZAŠTITNA MASKA

Kreativna radionica Gospođinci u saradnji sa osnovnom školom „Žarko Zrenjanin“, pokrenula je akciju besplatnog šivenja maski za sve učenike.
Kreativna radionica još uvek nema svoje prostorije u kojima bi mogli da rade i da se sastaju, ali to njima nije neka velika prepreka.
Posetili smo ih danas u privatnoj režiji kao i uvek do sada kod njihove članive Mihajlović Branke, gde već dva dana kroje i šiju maske za gospođinačke učenike.
Velika energija koja krasi sve članove ove radionice i želja da nešto učine za svoje selo, vidi se odmah po dolasku u njihovu „radionicu“.
Ovo nije njihova prva akcija koju realizuju, na samom početku pandemije virusa Covid-19, one su sašile oko 5000 maski koje su podeljene svim zaposlenim u opštini, javnim preduzećima, prodavnicama i drugim ustanovama od javnog značaja.
U razgovoru sa njima saznajemo da pored velike želje očuvanja kulture i tradicije, uvek su voljni da pomognu kada se to zatraži od njih u okviru svojih mogućnosti.
Radovi ove radionice stigli su i do mnogih turista koji su posetili Novi Sad, na ovaj način oni u najlepšem svetlu predstavljaju svoje selo, opštinu i državu u kojoj žive.
Kreativci iz gospođinaca polako ali sigurno grade svoj prepoznatljiv brend koji će u budućnosti zasijati punim sjajom, da potrebna im je podrška svih onih koje predstavljaju.
Da li će doći do nje, vreme će pokazati, a nama ostaje da im poželimo mnogo uspeha u radu i da nastave sa čuvanjem kulture i tradicije našeg naroda.
Za vojvodjanske: M. Živković