УЧЕНИЦИ НОВОСАДСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ПОКУШАЛИ ДА ОБОРЕ ГИНИСОВ РЕКОРД

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је вечерас у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, догађају који је организовала Омладинска престоница Европе Нови Сад у покушају да 23 ученика и професора Музичке школе „Исидор Бајић“, заједнички изводећи композицију на једном клавиру уђу у Гинисову књигу рекорда.

Потпредседник Милићевић је изјавио да је ово прелеп догађај, који је показао да младост, таленат, упорност и рад – могу све.

„Овај догађај је показао да је Нови Сад с разлогом Омладинска престоница Европе за 2019. годину и Европска престоница културе за 2021, и ово је једна од најлепших слика, која осликава Нови Сад, АП Војводину и Србију“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је нагласио да ће Покрајинска влада наставити да подржава пре свега талентоване младе људе, Град Нови Сад и организацију ОПЕНС у креирању оваквих изузетних догађаја, који младе стављају у први план.

Догађају су присуствовали и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, координатор ОПЕНС 2019 Вукашин Гроздановић, као и велики број грађана Новог Сада.

Ђаци и професори Музичке школе „Исидор Бајић“ извели су композицију под називом „Зора“ (Dawn), коју је компоновао бивши ученик те музичке школе, а сада студент Академије уметности у Новом Саду, Иван Марковић. Праћење обарања Гинисовог рекорда било је омогућено и преко лед екрана на Тргу слободе, а потврда да ли је рекорд оборен стићи ће до краја године.