АМБАСАДОР БУГАРСКЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Бугарске у Србији Њ.Е. Радка Влајкова. Он му је пожелео срдачну добродошлицу, а амбасадор се захвалио изразивши велико задовољство поновном посетом Новом Саду у који увек радо долази.

На састанку је исказана обострана заинтересованост за братимљење Новог Сада са бугарским градом Пловдивом и истакнуто да имају сличне карактеристике. Управо искуства тог града, који је изабран за Европску престоницу културе 2019. године, много значе Новом Саду приликом реализације активности везаних за пројекат „Нови Сад 2021“.

Амбасадор Радко Влајков је тим поводом предао званично писмо из Града Пловдива градоначелнику, које представља основу за продубљивање сарадње у погледу институционализовања пријатељства два града, за почетак, сачињавањем Писма о намерама, а касније и успостављањем побратимских односа.

Foto: novisad.rs

Саговорници су закључили да су препознате бројне области у којима се контакти и сарадња могу оснаживати и развијати. То су сарадња универзитета два града која су оба други по величини у својим земљама, затим сајамске манифестације, култура и образовање. Такође, по угледу на јаке пријатељске везе Србије и Бугарске, амбасадор и градоначелник су се сагласили да је пожељно радити на пресликавању те плодотворне сарадње и на градове две земље у свим сферама.

Ostavite odgovor