Упис ђака првака у основне школе

Упис будућих првака у основне школе почиње

 Упис будућих првака у основне школе почиње у понедељак, 2. априла и траје до 31. маја 2018. године.

 Ученици који се не упишу у до 31. маја,  моћи ће то да ураде до почетка школске године.

На основу података о деци која похађају обавезни припремни предшколски програм, којима располаже Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, очекује се да ће се у 2018/19. школској години, у основне школе на територији АП Војводине, у први разред уписати око 17.600 ученика.

Број деце која се уписују у први разред , у поређењу са школском 2017/18. годином, приближно је исти као и претходне школске године.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до 1. септембра 2018. године навршава најмање шест и по година, а највише седам и по година.

То значи да се у први разред основне школе у школској 2018/19. години уписује генерација деце рођена од 1. марта 2011. године до 28. фебруара 2012. године.

У школу могу да се упишу и деца која до 1. септембра навршавају шест година до шест и по година, уз обавезну проверу њихове спремности за полазак у школу, као и деца старија од седам и по година, која – због болести или других разлога – нису уписана у први разред.

Школа је дужна да упише свако дете с подручја школе, а на захтев родитеља – у складу с просторним и кадровским могућностима – и дете с подручја друге школе.

Све војвођанске школе спремне су за пријем пријава за упис првака.

Ostavite odgovor